/ /

Spännande upplevelser precis i närheten

Padelbana Åhus
Se & göra

Få adrenalinet att rusa när du kastar dig ut i höghöjdsbanan. Känns historiens vingslag när du promenerar på kullerstensgatorna eller låt sanden krypa in mellan tårna när du går längs med stranden. Oavsett vad du känner för att göra – kan du göra det i Åhus.

Vill du kombinera ditt besök på Åhus Seaside med en somrig folkfest? Då ska du boka din upplevelse under 14-23 juli 2022 när populära Åhus Beachhandboll Festival arrangeras! Barn, ungdomar och elitlag från hela Europa samlas för den spännande turneringen som sker på stranden, bara några minuter bort. Upplev magin i kombination med god mat, fluffiga lakan och spa hos oss på Åhus Seaside.

Åhus Beachhandboll Festival

Åhus är har anor ända tillbaka till 800-talet och är efter Visby den stad i landet som har den bäst bevarade medeltida stadsmuren. Promenera runt och känn medeltidens vingslag när du besöker kullerstenstorget, Sankta Maria Kyrka och rester från borgen Aosehus vid hamnen.

Åhus Seaside - Medeltida Åhus

I hamnen i Åhus kryllar det av liv, speciellt under sommarmånaderna. Här ligger restauranger och caféer tätt. Strosa längs hamnpromenaden och njut av den mysiga atmosfären.

Åhus hamn

Kasta dig ut längs trädtopparna och känn adrenalinet rusa i kroppen. Upzone Äventyrspark ligger på Täppetstranden och här kan du utmana dig själv i höghöjdsbana eller hitta vägen ut i Escape Game.

Upzone Äventyrspark

Silkeslen sand och spegelblankt hav. Täppetstranden är en av Sveriges absolut bästa stränder och det är lätt att förstå varför. Promenera i sanden eller gå ut på den långa Åhusbryggan som sträcker sig 120 meter ut i havet.

Täppetstranden

Öva upp din sving eller få bättre känsla i putten. På Kristianstads GK, bara en liten cykelfärd från hotellet, hittar du en golfanläggning med två högklassiga banor, varav Östra banan är rankad som en av Sveriges bästa.

Kristianstads GK

Åhus är känt för sina nybakade strutar och generösa kulor av härlig, krämig glass med spännande smaker. Vilken blir din favorit? Åhus vimlar av glasskiosker och glasskaféer, slå dig ner vid ett mysigt ställe med din stora glass och titta på folk eller ta en promenad längs stranden och känn att du nog kommit till glasshimlen.

Glass Åhus

Naturreservatet Äspet ligger i strax söder om Åhus hamn och här finns ett rikt fågelliv. Promenera i det varierande landskapet som innehåller både blandskog, vassområde och sandstrand. Självklart finns det här också möjlighet till salta dopp.

Naturreservatet Äspet

Granne med Åhus ligger Österlens vackra vidder. Upptäck kaféer, hantverk och intressanta konstnärsateljéer. Varje vår anordnas den populära konstrundan på Österlen, väl värd ett besök.

Österlen

Padelfebern sprider sig i landet och Åhus är inget undantag. Granne med Åhus Seaside finns flertalet nyanlagda utomhusbanor, inne i Åhus finns inomhusbanor. Har du inte fastnat än så lär du göra det efter att ha provat.

Padelbana Åhus

I Kristianstad, två mil från Åhus, hittar du Vattenriket. Ett stort biosfärområde med nybyggt Naturrum. På Naturum kan du lära dig mer om det spännande området, titta på fiskarna i akvariet eller spana efter ovanliga fåglar från det stora panoramafönstret. På andra våningen hittar du också ett trevligt café som serverar lokalproducerad mat och fika.

Vattenriket Kristianstad

Precis bredvid vårt hotell går Sydostleden. En 274 kilometer lång cykelsträcka som går från Växjö norr ända ner till Simrishamn i söder. Njut av cykling i världsklass med omväxlande natur och fantastiska vyer. Cykla hela sträckans sju etapper eller välj bara några. Önskar du hyra cykel hjälper vi gärna till.

Sydostleden

Vackra Skåneleden består av hela 115 etapper som tar dig igenom totalt 32 stycken kommuner. Sträckan som går förbi Åhus kantas av åkerlandskap, tallskog och vida stränder. Snöra på dig vandringskängorna och ge dig iväg – vi hjälper gärna till att fixa picknickkorg.

Semesterparadiset på vackra Täppetstranden

Atmosfären på Åhus Seaside är lugn, rogivande och harmonisk. Här kan du komma ner i varv och verkligen få tid för det du tycker om. Oavsett om du vill njut av god mat, avslappande spa eller spännande aktiviteter – finns det plats för det på Åhus Seaside. Varmt välkommen.

Läs mer

Åhus Seaside

Välkommen till Åhus

Seaside Spa

Inspirerat av naturen

Åhus Seaside - Seaside Spa, Spahotell i Skåne

Välj vad du vill boka här:

Restaurang
Spa

Sätt extra guldkant på din vistelse genom att välja något av våra utvalda paket och erbjudanden. Dessa är noga ihopsatta för att ge dig en unik upplevelse på Åhus Seaside och innehåller alltifrån unika middagsmenyer till spännande aktiviteter och spaupplevelser.

Kontakta oss gärna per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller några allergier.

I våra 72 rum och sviter har vinden, träden, stranden och havet följt med dig in. Möblerna stoltserar i robusta material som trä och sten och blandas med mjuka textilier i lugna varma färger. Generösa balkonger och uteplatser, med hel eller delvis havsutsikt, släpper in ljudet av vågskvalp och doften av frisk luft.

Känslan av den härliga naturen, men med lyxen av hög komfort, fluffiga lakan och unik skandinavisk design.

Hos oss på Åhus Seaside finns alla möjligheter för att skapa en minnesvärd konferens. Oavsett om ni är ett stort eller litet sällskap, skapar vi lösningar som passar för er. Med havet som bakgrund och naturen som inspiration finns alla förutsättningar för att hitta både ny energi och nya idéer.

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information och bokning av er konferens eller ert möte. Skicka ett mail till info@ahusseaside.com eller ring 044-28 93 00.