/ /

Pittoresk sommarort med lång historia

Om Åhus

Vandra på kullerstensgatorna, titta in i de mysiga butikerna och njut av den härliga atmosfären. Pittoreska Åhus har en gedigen historia och i den idylliska sommarstaden finns mycket att upptäcka.

Skånska Åhus är beläget vid Hanöbukten och är en gammal stad med anor ända tillbaka till järnåldern. Förr var orten känd för de tre synderna ål, snus och brännvin. Tillverkning av sprit är fortfarande högaktuellt tack vare världskända Absolut Vodka, vars fabrik fortfarande finns kvar i hamnen.

Åhus ingår också den så kallade Ålakusten, en sträcka från Stenshuvud i söder till Åhus i norr som kantas av unika ”ålabodar”. Ett levande kulturminne, även utnämnt till immateriellt kulturarv. Efter Visby, är Åhus den svenska stad som har den bäst bevarade medeltida stadsmuren. I stadskärnan finns även flera byggnader med medeltida anor, bland annat Rådhuset och Sankta Maria Kyrka.

Åhus med sina ca 10 000 invånare är en liten ort som lever upp allra mest på sommaren och det är ingen underdrift att kalla Åhus för ett sommarparadis. Trots sin lilla yta har Åhus en levande stadskärna med mycket liv. Här finns flera mysiga butiker, caféer och restauranger. Även hamnen i Åhus kryllar av liv och här ligger restaurangerna på rad. Vandra längs bryggan, njut av den härliga atmosfären och passa på att unna dig en glass. Åhus är känt för sin goda glass i stora nybakade strutar.

Sommaren är verkligen Åhus bästa tid och runt orten finns flera kritvita stränder. Täppetstranden är ortens populäraste och den silkeslena sanden lockar människor från hela Sverige. Den långa Åhusbryggan som vetter ut från stranden är ett populärt besöksmål som under åren hamnat på en och annan semesterbild. På Täppetstranden hålls varje sommar även välkända Åhus Beachhandboll Festival, Europas största beachhandbollsturnering som årligen lockar tusentals besökare.

I Åhus finns flera kända formgivare och designers. Ortens allra mest välkända varumärke är utan tvekan Absolut Vodka, spritsorten som finns över hela världen tillverkas just här i Åhus. Bland andra varumärken hittas inredningstillverkarna Ateljé Lyktan och Blå Station.

Semesterparadiset på vackra Täppetstranden

Atmosfären på Åhus Seaside är lugn, rogivande och harmonisk. Här kan du komma ner i varv och verkligen få tid för det du tycker om. Oavsett om du vill njut av god mat, avslappande spa eller spännande aktiviteter – finns det plats för det på Åhus Seaside. Varmt välkommen.

Läs mer

Rum & sviter

Njut av havsutsikten

Åhus Seaside - Hotellpaket

Seaside Spa

Inspirerat av naturen

Åhus Seaside - Seaside Spa, Spahotell i Skåne

Välj vad du vill boka här:

Restaurang
Spa

Sätt extra guldkant på din vistelse genom att välja något av våra utvalda paket och erbjudanden. Dessa är noga ihopsatta för att ge dig en unik upplevelse på Åhus Seaside och innehåller alltifrån unika middagsmenyer till spännande aktiviteter och spaupplevelser.

Kontakta oss gärna per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller några allergier.

I våra 72 rum och sviter har vinden, träden, stranden och havet följt med dig in. Möblerna stoltserar i robusta material som trä och sten och blandas med mjuka textilier i lugna varma färger. Generösa balkonger och uteplatser, med hel eller delvis havsutsikt, släpper in ljudet av vågskvalp och doften av frisk luft.

Känslan av den härliga naturen, men med lyxen av hög komfort, fluffiga lakan och unik skandinavisk design.

Hos oss på Åhus Seaside finns alla möjligheter för att skapa en minnesvärd konferens. Oavsett om ni är ett stort eller litet sällskap, skapar vi lösningar som passar för er. Med havet som bakgrund och naturen som inspiration finns alla förutsättningar för att hitta både ny energi och nya idéer.

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information och bokning av er konferens eller ert möte. Skicka ett mail till info@ahusseaside.com eller ring 044-28 93 00.