/ /

Hållbart hotell med naturen i fokus

Vårt hållbarhetsarbete

Vida fält, salt hav och ståtliga tallar. Naturen runt Åhus Seaside är magisk och att värna om den, och allt annat på vår planet, är en självklarhet för oss. Vårt hotell har ett tydligt hållbarhetsfokus inom alla områden, såväl mat som material och medarbetare.

Naturmaterial och
energi från solen

Så fort du sätter foten på vårt hotell ska du känna dig som hemma. Materialen som finns på hotellet är noggrant utvalda för att samspela med naturen runtomkring och för att ge en känsla av lugn. Vi jobbar med naturmaterial som trä och sten. Många av våra möbler är tillverkade av skickliga hantverkare och designers i närområdet. På vårt tak sitter även solpaneler, för att vi ska kunna omvandla Åhussolens strålar till energi.

Lokala råvaror

I vår restaurang är lokala råvaror i fokus och vi kan försäkra dig om att det som läggs på tallriken är noga utvalda för att vara snällt mot miljön. Vi har ett tätt samarbete med lokala producenter och får både kött och grönsaker från närområdet efter säsong. Vi arbetare också svinnsmart och ser till att alltid nyttja så mycket som möjligt att råvarornas kapacitet. Det du äter ska inte bara smaka gott – utan även göra gott.

Åhus Seaside - Täppetstranden

Unik och viktig personal

Precis som vi värnar om vår miljö och våra gäster – värnar vi självklart om vår personal. Vi vill vara en human och hållbar arbetsgivare som investerar i våra anställda. Att man trivs på sin arbetsplats är förutsättning för att kunna göra ett bra arbete och vi gör alltid vårt yttersta för att våra anställda ska ha allt det behöver för att göra ett gott jobb. Vi ser det också som självklart att på olika sätt stödja och samarbeta med organisationer som arbetar för utsatta människor i vår omvärld.

Åhus Seaside

Öppnar sommaren 2022

Åhus Seaside - Exteriör

Mat och dryck

Seaside Restaurant

Åhus Seaside - Seaside Restaurant

Boka

Inom kort öppnar vi upp möjligheten att boka hotell- och spapaket inför vår öppning sommaren 2022. Men redan nu kan du boka konferens, fest och bröllop inför 2022. Vänligen ring oss på tel. 044-28 93 00 eller maila oss på info@ahusseaside.com.