Integritetspolicy

Hantering av personuppgifter på Åhus Seaside

Vi på Åhus Seaside är noga med din integritet. För oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina uppgifter när du bokar hos oss eller på annat sätt kommer i kontakt med oss. Vi hanterar personuppgifter utifrån GDPR, den nya Dataskyddsförordningen.

Allmänt om GDPR
Den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) träder i kraft från och med 25 maj 2018. GDPR ersätter då Personuppgiftslagen (PUL) och gäller i alla EU-länder. GDPR är till för att skydda dig som enskild person vad gäller hantering och spridning av dina personuppgifter.

Vad är en personuppgift?
En personuppgift är information som direkt eller indirekt kan hänvisas till dig som person, som t ex personnummer, namn, adress, e-post, bild, mm.

Personuppgiftsansvarig
Åhus Seaside är personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina uppgifter hos oss. Uppgifter om oss är: Åhus Rent & Sea AB (Bolagets namn), org.nr: 556388-8485, adress: Box 28, 296 21 Åhus, telefonnummer: + 46 44-289300, mail: info@ahusseaside.com. Om du vill begära ut ett utdrag av dina personuppgifter gör du det skriftligt till ovanstående adress. Det gäller också om du har synpunkter på hur vi hanterar dina personuppgifter eller önskar att bli raderad från vårt kundregister. Tveka inte att höra av dig om du undrar något.

Behandling av dina personuppgifter
I samband med att en gäst beställer eller använder en av våra tjänster samlar Åhus Seaside in personuppgifter om den gästen. Det kan handla om uppgifter som gästen lämnar via vår websida, mail, telefon och via våra automatiska bokningskanaler. Det gäller kontaktuppgifter som t ex namn, telefonnummer, mailadress och adress. Om gästen har önskemål (t ex om ett speciellt rum) eller om det via sociala medier kan framkomma om gästen har ett särskilt intresse som kan förhöja gästens upplevelse på Åhus Seaside (ex om mat, dryck, underhållning) kan dessa uppgifter också komma att sparas hos oss. Om fyllt i ett fritt fält i en bokningssida eller gästenkät kan dessa uppgifter också komma att sparas hos oss.
Känsliga uppgifter som etniskt ursprung, politisk åsikt, religiös uppfattning, sexuell läggning eller medlemskap i fackförbund kommer aldrig aktivt att lagras hos oss. Vi på Åhus Seaside uppmanar dig som gäst att aldrig fylla i känsliga uppgifter i tomma fält som kan komma att registreras hos oss. Personuppgifterna sparas i vårt kundregister. De lagras så länge som de är aktuella och rensas regelbundet från sådana uppgifter som inte längre behövs för våra åtaganden mot dig som gäst/kund. Uppgifterna sparas i upp till två år från din senaste bokning hos oss.

Samtycke
Åhus Seaside behöver inte hämta in ditt samtycke då du gör en bokning hos oss, antingen via vår hemsida eller särskilda bokningskanaler för logi eller restaurangbesök. Bokningen räknas som att vi ingår ett avtal och de lämnade uppgifterna krävs för avtalet mellan oss. Sådana uppgifter är ofta namn, adress, telefonnummer, mailadress. Om du ingått ett sådant bokningsavtal med oss kan du när som helst kontakta oss för att få dina uppgifter korrigerade eller raderade eller få ett utdrag på dina uppgifter, vilket kommer att ske inom en månad från det att du ber om det.
För att Åhus Seaside ska lagra dina uppgifter i syfte att du ska ta del av vårt nyhetsbrev eller olika erbjudanden krävs ett samtycke från dig. Detta sker genom att du aktivt klickar på frågan om godkännande vid förfrågan.

Syfte med behandlingen av dina personuppgifter
Vi samlar in och lagrar dina personuppgifter för att:
– Bearbeta din bokning eller beställning av tjänst hos oss
– Underlätta vid framtida bokningar av logi eller tjänster hos oss
– Administrera och utveckla de tjänster som vi tillhandahåller
– Kontakta gäster i samband med en bokning, befintlig eller framtida. Detta kan ske genom sms, mail, telefon eller nyhetsbrev
– Göra analys för att förbättra kvaliteten och upplevelsen av våra tjänster
– Informera om erbjudanden eller kampanjer
– Skicka nyhetsbrev
– Analysera statistik och användarbeteenden hos våra gäster

Vilka delar vi dina personuppgifter med?
Åhus Seaside kan vara tvingade att lämna ut dina personuppgifter i stöd av lag eller myndighetsbeslut till polis eller annan myndighet om det t ex gäller misstanke om brott eller liknande.
Åhus Seaside kan också lämna ut dina personuppgifter till eventuell underleverantör som vi anlitar. Dessa underleverantörer använder endast personuppgifterna i enlighet med Åhus Seasides instruktioner för att fullfölja uppdraget från oss.
Via vår webbplats kan det förekomma länkningar till andra webbplatser som Åhus Seaside inte äger eller kontrollerar. Åhus Seaside tar inte ansvar för hur dessa ägare eller operatörer hanterar personuppgifter.

Cookies
Åhus Seaside kan använda sig av cookies för att lagra information om besökares preferenser, registrera specifik information om vilka sidor användare besökt, anpassa websidans innehåll efter besökarens webbläsare eller annan information som besökaren skickar via sin webbläsare. Genom att samtycka till cookies på webbplatsen godkänner besökaren att Åhus Seaside får ta del av ovanstående information.

Vi på Åhus Seaside hoppas att du genom denna information känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Tveka inte att höra av dig om du undrar något!